jueves, 19 de febrero de 2009

GREU problema demogràfic

Encara que hem lograt frenar el greu descens demogràfic de les últimes dècades, la dificultat per a criar fills en Sella és un dels principals problemes per a les parelles joves i per al futur del poble.

Des d'ací no podem oblidar la pèrduda de parelles joves amb fills en estos últims anys; parelles que volien viure en el poble i que s'han tingut que anar per falta d'un comedor escolar, una vivenda i altres condicions bàsiques.

Sense xiquets, no hi ha futur a Sella.. què pensa fer l'Ajuntament al respecte?
es sap alguna cosa del comedor escolar, promés al programa electoral?
es dediquen les energies que caldria per a paliar un problema d'una gravetat tan important?
l'equip de Govern, està escoltant a les persones implicades, arreplegant idees, reunint forçes?

Com altres tantes coses, la solució està en tots nosaltres, però l'Ajuntament tindria que pendre la iniciativa i començar a treballar pel futur de Sella...


La maternidad se estanca en un tercio de municipios alicantinos
Publicat en Las Provincias - Comunidad Valenciana



Un fragment de la noticia:


Esta tasa (la de maternidad) se mide dividiendo los datos de la población menor de cinco años entre las mujeres que están en edad fértil y equivaldría a la tasa global de fecundidad. Así, con una proporción de 17,6 menores por cada 100 mujeres, la maternidad en la Marina Baixa apenas ha mejorado en los últimos tres años y está bastante por debajo de la media de la provincia (19,9), de la Comunitat Valencian (19,7) y del país (19,4). Por municipios, Beniardiá, Benimantell, Bolulla, Castell de Guadalest, Orxeta, Relleu, Tárbena y Sella son los más afectados por este descenso.



Foto: cortesía de αlfanhuí

EL DISSABTE PASSAT, INAUGURAREM LA CASA DEL POBLE...


Rep el nom de Casa del Poble, el lloc on s'ubica la seu de l'agrupació política del PSOE. La primera Casa del Poble fou fundada per Pablo Iglesias a Madrid l'any 1908 en un antic palau ducal en el carrer Piamonte. La propietat era dels treballadors de Madrid i entre les dependències comptava amb cine, teatre i el que és més important el primer segur metge gestionat pels obrers, la famosa Mutualitat que protegia els treballador i la seua família en una època sense Seguretat Social.


Molt ha canviat la societat espanyola i les comparacions entre amb dues èpoques històriques no procedeix, però no hem d'oblidar que totes les millores: educatives, sanitàries, democràtiques etc han vingut de la mà i l'esforç dels treballadors i l'empenta de les forces progressistes.


El passat dissabte l'agrupació socialista de Sella, amb la solemnitat i naturalitat pròpies del moment, inaugurà la casa del poble amb la participació de socialistes de la comarca, amics/gues, simpatitzants i afiliats de la localitat. L'acte protocol·lari l'encetà el secretari general de l'agrupació, Lluís Soler que entre altres coses disculpà la presència del Síndic Portaveu Angel Luna, presentà els membres components de l'executiva i motivà els objectius que busca la casa. Tot seguit el darrer alcalde socialista de Sella, Salvador Garcia, llegí un article fort interessant que versà sobre la història del Partit Socialista de Sella des de la República fins els nostres dies, tot i fent una deturada mirada en aquells difícils anys de la transició democràtica.


La diputada autonòmica Maisa Lloret, en escoltar les paraules de Salvador reconeix el nom del seu besavi, com un dels primers motors del socialisme a Sella i amb la veu emocionada ens fa partícips de la gran satisfacció que representa per ella descobrir de manera inesperada aquesta noticia i felicita l'agrupació de Sella per intentar recuperar la memòria històrica i superar la por al fantasma dictatorial del passat franquista.


Federico Buyolo, secretari d'organització tanca l'acte amb paraules d'estímul per als militants i simpatitzants, i de manera oficial inaugura la nova seu de l'agrupació socialista de Sella.


La casa del poble, segons paraules del seu secretari general, vol ser:



- Un punt d'encontre entre els diferents col·lectius i associacions


- Un lloc de trobada de les diferents manifestacions culturals, esportives...


- Un espai de debat i reflexió de les Forces Progressites


- Un fòrum obert en defensa del valencianisme, la ruralitat i l'ecologia



A la postre, la casa del poble surt com una necessitat de recuperació del passat, al temps que una aposta per un futur millor, on la llibertat, la transparència en la gestió i la responsabilitat democràtica presidisquen el model públic i de convivència.