viernes, 27 de febrero de 2009

Comentaris sobre les ajudes per a foment de l’empleament a Sella


Des de l'agrupació local del PSOE i el seu grup municipal a l'Ajuntament de Sella, volem manifestar la nostra disconformitat amb les decisions de l’equip de govern respecte de les ajudes del Govern d’Espanya per al foment d’empleament públic (Fons Estatal d’Inversió Local). Recordeu que Sella aspira a rebre uns 117.000 euros (180 euros per habitant, quasi 20 milions de pts), xifra que l’Ajuntament ha decidit destinar als següents projectes:


CONDICIONAMENT DEL CAMÍ DE LA SABATERA FINS AL POU D'AIGUA
Considerem que este projecte no respon al objectiu de crear places de treball per als parats de Sella. Vindrà una empressa especialitzada (possiblement Hormigones Tizor, propietat del multimillonari empresari de la construcció Enrique Ortiz) i farà la carretera en pocs dies. Llocs de treball = 0

A més, va a fer-se una actuació de diner públics en un camí de titularitat privada, ja l’anomena’t camí, no està inscrit a l’Inventari de Bens Públics com a Vial de domini Públic. L’única forma de que aquesta situació és regularitze és que els veïns cedisquen la servidumbre de pas de forma correcta i legal, per tal de que no és produïsquen situacions com les que ja s’han produït al terme de Sella, on camins privats és reparen en diners públics i després és tanquen amb una cadena. Per altra banda, eixa regularització deuria de fer-se extensiva a la resta dels veïns que passen per aquest camí, i com a tal, reparar el mateix desde l’entroncament al camí de l’Arc fins a l’entrada de Ramón i Nadal.

Si l'excusa esgrimida és la de que hi ha un propietari que és un organisme públic (El Consorci d’Aigues de
la Marina Baixa), hi ha que recordar que el fet que siga un organisme públic no significa que per on passe tot siga públic. I a més, si quan destroçaren el camí per instal·lar la conducció d’aigua, l’hagueren reparat amb bon ferm i amb bon aglomerat d’alquitrà (i no amb dos recs del mateix d’amunt del sostre que hi havia) a hores d’ara encara estaria el mateix. I si algú te que reparar el camí, eixe és el Consorci, no el poble amb diners de tots.

INSTAL·LACIÓ D'ASCENSOR EN LA CASA CONSISTORIAL DE SELLA
Un vell projecte, que suposadament anava a fer-se fa anys, i que ara ressusciten amb els diners destinats a crear llocs de treball. Com en l’anterior, vindrà una empresa especialitzada i en uns dies haurà posat l’ascensor. Llocs de treball = 0

El fet que siga una necessita’t per tal de fer les instal·lacions de l’Ajuntament accessibles per tothom eliminant barreres arquitectòniques, no és excusa per dir que des de juny de 1995 en que governa el PP, no s’haja preocupat de trobar una subvenció adequada per aquest fi. Però si l’iniciativa del Govern de Zapatero i aquesta decisió que també va recolzar el Grup Municipal Socialista, van a fer que les persones amb problemes de mobilitat puguen accedir a la casa de tots, BENVINGUT SIGA.

REHABILITACIÓ ACCÉS DES DE LA PLAÇA L'ERA AL CARRER D'ACCÉS A L'ERMITA
Per a nosaltres, esta és la única idea que s’ajusta a l’esperit de les ajudes de Zapatero: fomentar l’obra pública per a crear llocs de treball. Malauradament, l’obra només ocuparà a 4 treballadors durant 3-4 mesos.
Aquesta és la única proposta que l’Equip de Govern ha acceptat de les proposades pel PSOE de Sella, i l’única que aporta llocs de treball reals.


A excepció d'este últim projecte, la major part dels diners es destinaran a despeses que no donen treball directe i que, només en maquinària, absorbeixen una gran part de les ajudes. Encara que necessaris, els projectes no responen a l’esperit del pla del Govern espanyol ni a la situació real de molta gent del poble que espera un treball. Una vegada més, estes decisions denoten que a l’Ajuntament de Sella regna la desídia i les presses d’última hora.

No cal dir que les demés propostes del PSOE de Sella, moltes de les quals provenien d’opinions de ciutadans anònims del poble, van ser totalment desateses. La convocatòria del Ple a les 9 del matí d'un dia laboral no ens ha permés traslladar estes opinions com hagueren volgut.