lunes, 2 de marzo de 2009

Plan Parcial Saleres




Entrada del Registre General del Ajuntament de Sella del Grup Municpal Socialista el 24 de Febrer de 2009, sense número de entrada...






VICENT JOSEP CLIMENT i MONERRIS, Regidor del Grup Municipal del PSPV - PSOE al Ajuntament de SELLA,
EXPONE:
1.
Que viene observado como se están materializando/ejecutando, de un tiempo a esta parte, las conexiones de aguas (supongo que pluviales) de la zona de viales y otros que comprende el PLAN PARCIAL SALERES, exactamente en el punto de conexión que se sitúa en la arqueta de desagüe preexistente, cuya titularidad es de la Diputación Provincial de Alicante, ubicada justo al lado de casa del ciudadano conocido como "Antonio Pilatos".

2. Dicho desagüe nunca ha tenido la finalidad de recoger las aguas pluviales de la cuneta de la carretera comarcal que, como hemos dicho es de titularidad de la Diputación Provincial, sino que su función siempre ha sido y así lo pueden corroborar los vecinos de la zona, para conducir las aguas de riego y que las mismas pudieran atravesar la carretera y proceder con ello a regar parte de los bancales del Hort de la Creu. (Existe todavía la balsa donde iban a parar las aguas).

3. Es conocido por el Grupo de Gobierno del PP que, previamente a la conexión de cualquier evacuación de aguas pluviales del PLAN PARCIAL, se debería obtener la conformidad de la Diputación Provincial, aspecto éste que consta en todos los expedientes de tramitación.

4. Dicha conexión, siempre que se confirme que se corresponde con aguas pluviales procedentes del Plan Parcial, de continuar con su actual ubicación, comportará multitud de problemas de futuro, siendo un verdadero riesgo, entre otros para las viviendas situadas en su parte inferior, pues tras la conexión no existe ningún encauzamiento y la misma no tiene continuidad hasta ninguna barranquera, por lo que todas las aguas que allí se viertan no conocemos donde irán a salir o parar. ¿Qué futuros daños producirán? ¿A quien afectarán: casas, huertas, caminos vecinales?, etc.

5. El principal problema que se plantea es de futuro, y no habrá que esperar mucho tiempo para observar las realidades que allí se producirán: cuando llueva y estén finalizadas las obras de urbanización del Plan Parcial. Es más, si la conexión actual queda materializada definitivamente, los señores urbanizadores del Plan Parcial en su día procederán a entregar las obras al Ayuntamiento y éste las recibirá, teniendo que soportar a partir de dicho momento las arcas municipales todos los gastos y costes de las obras y trabajos incorrectamente acometidos, como, a criterio de quien suscribe, es la conexión de pluviales a la que me refiero. Más todavía no solo los gastos y costes de lo incorrectamente ejecutado, sino también los daños y perjuicios que a terceros puedan causar.

6. Entre las alegaciones formuladas en su día por quien suscribe, informadas favorablemente por el técnico municipal contratado al efecto por el Ayuntamiento D. Pedro L. Palencia con fecha 21/11/2006 y aprobadas por Decreto 30/2007 de fecha 27/03/2007 del Sr. Alcalde, se encuentra una que plantea como único punto de vertido de las aguas pluviales el barranco conocido como "Del Mataor", alegación aprobada, por lo que es de entender que todas las pluviales del sector SALERES deberán encauzarse hasta dicha conexión. Es más, dicha conexión queda así establecida como única y definitiva según dice textualmente el Decreto anteriormente mencionado en el punto 3º: "Se considera inaceptable la solución propuesta para el desagüe de las aguas de escorrentía. Al objeto de mejorar la evacuación ... deforma que el sector evacué las aguas a un colector en la carretera CV-770..., dándole salida al Barranco de Sella por la aigüera existente en el punto más bajo situado en la curva".

7. De todo lo anterior se deduce, a criterio de quien suscribe, que la conexión que está realizando el Urbanizador del PLAN PARCIAL SALERES es totalmente ilegal, no figura ni ha sido contemplada en ninguno de los planos o proyectos que obran en poder del Ayuntamiento y, que conozca, no ha sido autorizada por el Organismo competente.

Por lo anterior, SOLICITA:

a.- Se facilite al Grupo Municipal del que formo parte, copia del expediente donde se tramita ante la Diputación Provincial, como titular de la vía, la oportuna autorización para tal conexión y su concesión, en su caso.

b.- Se facilite al Grupo Municipal del que formo parte, copia del informe o anexo al proyecto del técnico Director de las Obras del Plan Parcial donde formula la conveniencia de practicar la conexión en dicho punto y que estudios se han llevado a cabo para recomendar la misma y la oportuna autorización de modificación y ejecución.

c- Se facilite al Grupo Municipal del que formo parte, la tramitación que dicha modificación ha seguido para ser aprobada por el Órgano competente, los informes municipales en base a los que su conveniencia ha sido aceptada, incluso, en que momentos ha estado la misma en exposición pública para posibilitar su posterior aprobación, tal y como debe seguir cualquier procedimiento administrativo, más todavía si se trata de un proceso urbanístico como el que nos ocupa.

d.- Se paralice de inmediato, por el Sr. Alcalde como Autoridad competente, dicha conexión y se inicie el oportuno expediente con el fin de averiguar quien y en base a qué ha autorizado la misma.

e.- De no ver cumplidas las anteriores solicitudes, las cuales entiendo son todas de razón, me veo en la obligación de anunciarles la presentación de una moción en el próximo Pleno del Ayuntamiento, solicitando la oportuna creación de una Comisión de Investigación sobre el asunto, además de adoptar otras medidas que legalmente sean de aplicación.

Espera se admita el presente a los efectos oportunos.

Sella, 23 de febrero de 2009.


VICENT JOSEP CLIMENT i MONERRIS, Regidor del Grup Municipal del PSPV * PSOE a l'Ajuntament de SELLA,
EXPOSA:
1.-
Que ve observant com s'estan materialitzant/executant, d'un temps ençà, les connexions d'aigües (supose que pluvials) de la zona de vials i altres que comprén el PLA PARCIAL SALERES, exactament en el punt de connexió que se situa en l'arqueta de desaigüe preexistent, la titularitat del qual és de la Diputació Provincial d'Alacant, ubicada just al costat de casa del ciutadà conegut com "Antonio Pilatos".

2.- El dit desaigüe mai ha tingut la finalitat d'arreplegar les aigües pluvials de la cuneta de la carretera comarcal que, com hem dit és de titularitat de la Diputació Provincial, sinó que la seua funció sempre ha sigut i així ho poden corroborar els veïns de la zona, per a conduir les aigües de reg i que les mateixes pogueren travessar la carretera i procedir amb això a regar part dels bancals de l'Hort de la Creu. (Existix encara la bassa on pararien les aigües).

3.- És conegut pel Grup de Govern del PP que, prèviament a la connexió de qualsevol evacuació d'aigües pluvials del PLA PARCIAL, s'hauria d'obtindre la conformitat de la Diputació Provincial, aspecte este que consta en tots els expedients de tramitació.

4.- La dita connexió, sempre que es confirme que es correspon amb aigües pluvials procedents del Pla Parcial, de continuar amb la seua actual ubicació, comportarà multitud de problemes de futur, sent un verdader risc, entre altres per a les vivendes situades en la seua part inferior, perquè darrere de la connexió no hi ha cap canalització i la mateixa no té continuïtat fins a cap barranquera, per la qual cosa totes les aigües que allí s'aboquen no coneixem on aniran a eixir o parar. Què futurs danys produiran? A qui afectaran: cases, hortes, camins veïnals?, etc.

5.- El principal problema que es planteja és de futur, i no caldrà esperar molt de temps per a observar les realitats que allí es produiran: quan ploga i estiguen finalitzades les obres d'urbanització del Pla Parcial. És més, si la connexió actual queda materialitzada definitivament, els senyors urbanitzadors del Pla Parcial al seu dia procediran a entregar les obres a l'Ajuntament i este les rebrà, havent de suportar a partir del dit moment les arques municipals tots els gastos i costos de les obres i treballs incorrectament escomesos, com, a criteri de qui subscriu, és la connexió de pluvials a la que em referisc. Més encara no sols els gastos i costos de l'incorrectament executat, sinó també els danys i perjuís que a tercers puguen causar.

6.- Entre les al·legacions formulades al seu dia per qui subscriu, informades favorablement pel tècnic municipal contractat a este efecte per l'Ajuntament D. Pedro L. Palència amb data 21/11/2006 i aprovades per Decret 30/2007 de data 27/03/2007 del Sr. alcalde, es troba una que planteja com a únic punt d'abocament de les aigües pluvials el barranc conegut com "del Mataor", al·legació aprovada, per la qual cosa és d'entendre que totes les pluvials del sector SALERES hauran de canalitzar-se fins la dita connexió. És més, la dita connexió queda així establida com única i defintiva segons diu textualment el Decret anteriorment mencionat en el punt 3º:
"Es considera inacceptable la solució proposada per al desaigüe de les aigües d'escolament. A fi de millorar l'evacuació ... deforma que el sector vaig evacuar les aigües a un col·lector en la carretera CV-770..., donant-li eixida al Barranco de Sella per l'aigüera existent en el punt més baix situat en la revolta".


7. De tot l'anterior es deduïx, a criteri de qui subscriu, que la connexió que està realitzant l'Urbanitzador del PLA PARCIAL SALERES és totalment il·legal, no figura ni ha sigut prevista en cap dels plans o projectes que estan en poder de l'Ajuntament i, que conega, no ha sigut autoritzada per l'Organisme competent.


Per l'anterior, SOL·LICITA:

a.- Es facilite al Grup Municipal del que forme part, còpia de l'expedient on es tramita davant de la Diputació Provincial, com titular de la via, l'oportuna autorització per a tal connexió i la seua concessió, si és el cas.


b.- Es facilite al Grup Municipal del que forme part, còpia de l'informe o annex al projecte del tècnic director de les Obres del Pla Parcial on formula la conveniència de practicar la connexió en el dit punt i que estudis s'han dut a terme per a recomanar la mateixa i l'oportuna autorització de modificació i execució.


c- Es facilite al Grup Municipal del que forme part, la tramitació que la dita modificació ha seguit per a ser aprovada per l'Òrgan competent, els informes municipals basant-se en els que la seua conveniència ha sigut acceptada, inclús, que moments ha estat la mateixa en exposició pública per a possibilitar la seua posterior aprovació, tal com ha de seguir qualsevol procediment administratiu, més encara si es tracta d'un procés urbanístic com el que ens ocupa.


d.- Es paralitze immediatament, pel Sr. alcalde com a Autoritat competent, la dita connexió i s'inicie l'oportú expedient a fi d'esbrinar qui i basant-se en què ha autoritzat la mateixa.
E.- De no veure complides les anteriors sol·licituds, les quals entenc són totes de raó, em veig en l'obligació d'anunciar-los la presentació d'una moció en el pròxim Ple de l'Ajuntament, sol·licitant l'oportuna creació d'una Comissió d'Investigació sobre l'assumpte, a més d'adoptar altres mesures que legalment s'apliquen.


Espera s'admeta el present als efectes oportuns.


Sella, 23 de febrer del 2009.


ANÁLISI DARRER ENQUESTA



Finalitzat el temps per a votar, arriba el moment de valorar, comparar i extraure conclusions. En el quadre anex oferim les dades i a partir d'elles enraonem uns comentaris, que aportem al debat polític, per servir de base interpretativa i reflexiva a tots aquells que visiten el nostre blog.






En primer lloc 25 i 21 vots és un nombre insuficient per extrapolar resultats que sobredimensionen els resultats d'ambdues enquestes. El primer que observem és que si la valorado de Pequip de govern era entre regular, dolenta i nefasta, la de l'equip opositor fluctúa entre regular, bona i molt bona; es a dir que si la tendència de l'equip de govern era descendent la de l'equip que està a l'oposició és ascendent.
Dit açò i des de la pura matemàtica dels resultats observem una notable diferencia entre els grups municipals del Pp i del Psoe, en la línia de reconéixer millor la gestió municipal al segon que al primer.
Aquest resultat positiu pel grup municipal socialista, s'explica des de la nostra perspectiva per:


1.- Una oposició serena, que en cap moment ha perdut les formes ni la captinença en qualsevol fòrum que ha participat, però sobre tot en els debats municipals, a pesar d'haver deixat sempre ben argumentat els nostres plantejaments.


2.- Una oposició estable i ferma que ha defensat els seus principis, les seues idees i dels seus votants d'una manera clara i pública, davant mesures desproporcionades com el tall de la carretera o actuacions agressives amb el medi-ambient com el Pai Saleres.


3.- Una oposició responsable que no ha tensat ni agrejat el debat polític en temes fonamentals pel poble com son els reiterats incompliments del programa electoral de l'equip de govern com és: Trinquet, casa de cultura, pla general, participació ciutadana etc. etc.
4.- Una oposició activa, políticament parlant, que al llarg d'aquests dos anys ha estat present en totes les iniciatives publiques locals i comarcals tant de caràcter esportiu, cultural, festiu etc.


Per rematar afegir que aquest resultat tan sols és un toc d'atenció pels dos partits polítics que aspiren liderar la vida pública de Sella, del qual cada un ha d'extraure les corresponents conseqüències per millorar les condicions de vida de la nostra localitat.