jueves, 19 de marzo de 2009

Què li preocupa més de l´actual situació de Sella?

Una vegada més, finalitzat el temps que hi havia per a votar, ha arribat el moment d'extraure conclusions d'aquesta nova enquesta; valorar-la, fer les comparacions que calguen.

Abans de res, cal fer uns aclariments. Degut que a la pàgina web (blog), hi havia una opció per que votaren els visitants anomenada “Totes”, i sorprenentment per tot hom, ha sigut la més utilitzada; i donat que, en aquesta opció hi han hagut opcions que no havien rebut cab vot, hem sumat els deu vots de l'opció Totes a les demés opcions, i l'hem suprimit. D'aquesta manera hem deixat millor reflectit el sentit dels votants i hem pogut confeccionar el quadre gràfic que acompanya aquest anàlisi.

La veritat és que el quadre que us oferim, com sempre, sol ser més que representatiu i aclaridor. Com sempre volem fer uns enraonaments i comentaris, per que servisca de base, interpretació i reflexió a tots aquells que visiten el nostre blog.

En primer lloc, dir que en el mostreig hi ha hagut 20 vots, dels quals el 54% han escollit l'opció de Totes. Es a dir, més de la mitat dels col·laboradors pensen que la regulació del trànsit, la neteja, la sanitat, el transport públic, la seguretat ciutadana i el desenvolupament rural son els capítols més importats. Peró a més, també deixen clar que hi ha un capítol anomenat a l'enquesta com Altres que es va deixar per tal d'arredonir o agrupar al mateix altres capitols de la política municipal que no queden descrites; i que no son menys importants.

En segon lloc, com és natural, l'altre 36% va votar la sanitat, el transport públic i el desenvolupament rural, que creuen més preocupants per al nostre poble.

Queda com a tercera reflexió, que una vegada depurats el vots i mostrat el resultat amb el gràfic la forqueta és prou semblant a tots el capítols anant des del 13-15%, a excepció del capítol esmentat de Altres, que ha obtingut un 17%.

I com reflexió final, és pot pensar que tot està per fer o que tot està desatés a part iguals. Res nou, tot siga dit per tota mena.

========

A mode de comentari final per part d'aquest grup de gent que formem el PSOE-Sella volem fer un comunicat a tots els que visiten aquesta web, que viuen o tenen una relació al nostre poble molt estreta i compromesa; i que a més, son gent preocupada per l'esdevenir de Sella.

Doncs, els que estem a l'oposició, sols podem denunciar aquestes situacions aportant solucions per millorar-les o solucionar-les, al temps que, ser fermes en la nostra crítica sempre constructiva i exigència que és complisquen les normes i decisions preses i que no és duen a terme.

Per altra banda, la solució o millora li correspon a l'equip que hi ha sigut elegit per la voluntat popular; i que te'l poder del poble.
Dit siga de pas, ens encontrem a mitat de legislatura, i pel que és veu, no hi ha visos de canvi en la seva gestió.

Ara queda el ciutadà; el que sofrix les conseqüències, que te en la seva mà el poder fer que les coses vagen canviant, simplement sent un bon crític, sen-se “aspa-vents” ni mals modals, ni crispació; si no tot el contrari, en bons modals i tranquil·litat reflexiva.

I com? (podria dir algú), doncs una forma senzilla (entre altres):


1. Asistint als Plens (1 cada dos mesos; o 6 a l'any, 1 hora i poc més casdascún). S'enteraria de moltes coses de primera mà, sense que ningú l'hi ho comte i tergiverse.
2. Partcipant activament quan tinga qualsevol problema acudint aquest grup polític per que li intercedisca davant l'Ajuntament. La nostra “Casa del Poble”, i disposició de tots nosaltres està oberta a tot hom.

3. Recolçant en totes les activitats d'aquest grup de gent que te ganes que les coses és facen d'altra manera i en bé de tota la comunitat, que no son altres, que els vostres amics del PSOE de Sella.


Secretaria de Política Municipal PSPV-PSOE de Sella