sábado, 28 de marzo de 2009

Trenta anys de POLÍTICA no són res




Q
uan sent opinions desqualificant la política i els polítics, de forma global, un sentiment de pena ocupa el pensament. Dir açò en aquestos moments, quan les fulles dels periòdics s'omplin de querelles, denuncies judicials etc. no sembla molt simpàtic, ni oportú, però és la veritat. De vegades perdem el sentit de la proporció i ens oblidem que els alcaldes que han governat els ajuntaments en són més de 300.000 persones i ben segur que entre ells un percentatge no haurà estat digne de la responsabilitat que el poble en ell deposità, però la proporció serà similar a la resta de col·lectius.



Trenta anys no són res al costat de segles de governs, despòtics, dictatorials i per contra en aquest breu fragment temporal s'han assolit les més altes cotes de benestar i millores socials, culturals, esportives, econòmiques -tot i patint en aquest moments d'una forta crisi- que podíem imaginar.


El proper 3 d'abril complirem 30 anys de corporacions municipals democràtiques, que al si de la monarquia parlamentària, les autonomies i la constitució de 1978, en definitiva la política, si he dit be la política, ha fet possible aquest canvi substancial en la societat espanyola, tot i situant-la al bell mig del fòrum internacional.


El joc polític d'alternància en la gestió municipal celebra trenta anys i des de la secretaria socialista felicite al conjunt de forces polítiques constitucionals responsables d'aquesta realitat.


Foto: cortesía de αlfanhuí