martes, 28 de abril de 2009

117.000 euros... per a només un lloc de treball en Sella


De vegades costa fer-se la idea d’algunes coses que pasen. Quan les cifres d’aturats són les més altes de la història, els prop de 20 milions de les antigues pessetes que el Fons Estatal d’Inversió Local havia concedit a Sella només ens deixa un sols lloc de faena per a un parell de mesos. Alguns aturats de Sella i les seues famílies esperaven amb urgència l’arribada d’estos projectes.

Ara que estan en marxa, ens tenim que lamentar que 20 milions de pessetes només hagen donat per a contractar a un parat i, el que és més sagnant, per a contractar a dos persones que no viuen a Sella. Ens podem alegrar per eixes dos persones, però caldria recordar-li al nostres governants que a Sella viu gent que necessita treballar per a portar endavant la seua familia.

Esperavem que l’alcaldessa atenguera les nostres propostes per a presentar projectes al Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana de la Generalitat Valenciana, que presentarem el passat mes d’abril. Tanmateix, al ple extraordinari convocat el 27 d’abril a les 9 del matí vam perdre l’única esperança que ens quedava per a que s’atengueren les nostres peticions.

Esperem que les obres de restauració de l’escorxador donen llocs de treball, com ara van dient. Però, és necessari fer esperar als que ara estan desocupats a que comencen noves obres? no tenen dret a començar a treballar des de ja mateix? per què no s'informa de res al poble en general, deixant que córrega "la rumorologia"?

Mentre tant, pensem que segurament no era el moment d’asfaltar el camí de la Sabatera, ni segurament eren els diners per a posar l’ascensor de l’ajuntament. Es tractava d’una ajuda milionària per a crear llocs de treball, i per a tal objectiu calia proposar activitats necessàries i que requeriren molta mà d’obra, preferiblement de gent que viu al poble. La llei no ho obliga, però és una qüestió de solidaritat i una qüestió estratègica per a afavorir que les famílies seguisquen vivint a Sella.


Per això, considerem lamentable que els nostres polítics hagen oblidat als parats de Sella en l’única obra que donava llocs reals de faena.


Foto: cortesía de αlfanhuí

1er de maig


Dia internacional dels treballadors


Davant de la proximitat de l'un de maig, hem organitzat un acte senzill a la Casa del Poble conmemorant este important dia per als treballadors:

Actes en la casa del poble


A les 12 del matí, lectura del Manifest, la música treballa i xarrada.

T'esperem !






Foto: cortesía de αlfanhuí