martes, 9 de marzo de 2010

PACTE D'ALCALDES I CENTRAL DE BIOMASSA



Sota aquest títol certament original i estrany s'exposa un argument, un procediment d'actuació enfront de la crisi, l'economia sostenible i en gran manera, la participació ciutadana.

El pacte d'alcaldes sorgix d'un organisme europeu i la seua pretensió és arribar allí on no arriben els grans dirigents estatals en matèria d'emissió de CO2 a l'atmosfera. Ad junt a este escrit figura una còpia del document perquè puga llegir-se en la seua totalitat i opinar amb coneixement de causa.

En resum ve a dir: alcaldes, vosaltres que sou l'anell administratiu públic més pròxim al ciutadà i podeu adoptar mesures energètiques que pal·lien l'efecte hivernacle, reunir-vos i adopteu actuacions en el vostre àmbit competencial, acords al sentiment general de col·laborar a millorar el nostre ambient, el nostre entorn natural.

Este document ha estat pres en consideració pel nostre president de la diputació i amb bon criteri ha establit una sèrie de reunions en la nostra província per a fer extensiva esta proposta comunitària. Vaja des d'ací la nostra felicitació i des de la nostra parcel·la d'oposició farem saber al nostre equip de govern la total disposició a col·laborar.

Esta oposició crema en desitjos per conéixer quines mesures concretes pensa adoptar esta corporació municipal, com a conseqüència de les reunions anunciades per la Diputació en un article publicat en el periòdic Informació, una de les quals ja es va celebrar en el nostre municipi el passat 2 de març.

Com a conseqüència i aprofitant eixe fòrum d'alcaldes, seriosa molt útil, reflexionar i saber que el món rural viu un progressiu deteriorament demogràfic, a més d'una carència de recursos empresarials i industrials. Ni dir que tant el sector agrícola com ramader, que en altres èpoques va servir de motor econòmic, viuen moments de total declivi i decadència, per no dir de paràlisi completa. Al temps nostra comarca posseïx una bona riquesa forestal, que degudament atesa, pot convertir-se en un potencial econòmic, des del punt de vista turístic (això ja ho sabem) però també i ací està la novetat: un potencial energètic.

Ací és quan sorgix el tema de la central de Biomassa. La nostra agrupació socialista, porta treballant fa temps en estos dos documents. Del pacte d'alcaldes poc hem de dir excepte, oferir la nostra ajuda a l'equip de govern en les mesures que adopte, quan les adopte.

Del segon, el d'estudiar la viabilitat de construir una central de Biomassa en el si de la nostra comarca, o terme municipal, oferim a l'equip de govern, el nostre coneixement i documentació, perquè la faça seua, si considera interessant el projecte i esta iniciativa.

Tan sols a nivell de divulgació dir que una central de biomassa, transforma la calor en energia elèctrica, utilitzant com a matèria primera, restes de poda d'hortes, jardins, zona forestal; a més de la serradura de les serradores i fusteries.


Alguns links:


http://es.wikipedia.org/wiki/Biomasa

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/inaugura/primera/central/biomasa/forestal/Espana/elpepusoc/20090729elpepusoc_11/Tes

http://news.soliclima.com/noticias/biomasa/la-central-de-biomasa-mas-grande-del-mundo-ya-funciona-en-alemania



Foto: cortesía de αlfanhuí