jueves, 19 de mayo de 2011

PARLEM DE DEMOCRÀCIA



Democràcia és la doctrina que defén la intervenció del poble en el govern i en l'elecció dels governants.

Per comprendre l'historieta que vos vull relatar cal que no oblideu el significat del paràgraf anterior.

La nostra manera de fer política passa per donar a coneixer les propostes que conformen el programa electoral de forma directa utilitzant la veu i els espais públics. Per tal de explicar el treball fet al llarg dels quatre anys preparem dos mitings: El primer sobre Territori i progrés i el segon de caràcter general.

Amb temps i forma tramitarem danvant l'ajuntament dues peticions, una en un lloc tancat a la junta electoral i l'altra (per tancar la campanya) un lloc públic com és la plaça major. Fins ahi tot igual que fa quatre anys.

El divendres passat rebem autorització pel miting Territori i progrés al local polivalent (antic ajuntament), així com l'us de la megafonia. Ens comuniquen que l'altra petició, que no depen de la junta electoral, es potestat de l'equip de govern, ens donaran resposta el dilluns proper. Fins ahi tot correcte. La junta autoritza el miting en lloc tancat i l'equip de govern de la nostra localitat ens donarà autorització el dilluns. Amb eixa confiança editem unes invitacions per publicitar la nostra campanya.

El dilluns a banda de veure com enderroquen la caseta del cantonet de Reig, rebem un comunicat denegant, es a dir no autoritzant el lloc públic solicitat, es a dir la plaça major, per fer el miting final. Cal dir que fa quatre anys si autoritzaren el lloc que ara ens neguen.

Per contra ens autoritzen el miting en el saló polivalent (antic ajuntament) al temps que també ens deneguen la megafonia, argumentant que una altra formació l'havia solicitat abans que nosaltres. Es ara el moment on cal recordar el que us deia abans, allò de la intervenció del poble en el govern i en l'elecció dels governants.

El proper dia 22 tenim l'oportunitat de cambiar les coses de utilitzar la política per reforçar la democràcia i no per debilitar-la. Tots a Sella coneixem l'us de la plaça: pilota, paelles, fira, mercat etc. Pregunte: Quin problema tenen en no voler que en un lloc obert i públic es parle del programa electoral?.

El nostre grup es dísciplinat i acatarà la resolució, farem el miting a la sala polifuncional (ajuntament vell) però no podem deixar de pensar que hem perdut una oportunitat de comunicar amb més gent, doncs les escales són un veritable inconvenient, sobre tot pels majors... però no passa res: doncs la nostra veu i el nostre pensament el podreu escoltar, aixó si, 35 escalons per damunt de la plaça major.

Grup de treball del PSPV de Sella


Foto: cortesía de αlfanhuí


EL CANTONET DE REIG o COM HO VEIEU



Reig o Reix no és un cognom freqüent a Sella. Tal vegada siga el Cantonet de Reig l'únic racó que conserve aquesta denominació. Fem un poc d'història, per allò d'ensucrar un tant aquesta campanya tan aspra i amarga. El cronista de la ciutat d'Alacant, Viravens, relata amb relació al pronunciament lliberal encapçalat per Bazan, any 1823 el següent: "Entre els afusellats pel brigadier Irriberri figura un tal Reix de Sella de 23 anys".

El cantonet de Reig fou enderrocat el propassat dilluns, amb la finalitat de comunicar i connectar el Pai de Saleres amb el poble de Sella, la qual cosa sembla positiva, doncs millora també, l'accés al Trinquet i altres carrers del poble. Cal saber que aquesta inversió corre a càrrec de fons públics i no per compte dels propietaris del Pai com indica el sentit comú. Eixes coses passen, però els ciutadans o no volem saber-ho o mirem a un altre lloc... però els milers d´euros que s'invertiran en enderrocar aquesta casa no tindran utilitat en altre lloc.

Tot està bé si tots ho volem. Amb aquests diners haguérem pogut completar l'edifici de l'escorxador -antic matador- i el senyor urbanitzador acomplir amb la seua obligació, per exemple. Així ho veiem nosaltres. Ells, l'equip de govern ho veu diferent... i vosaltres: com ho veieu?
El proper dia 22 de maig podem apostar i creure que enderrocar una casa és sinònim d'iniciar les obres de la urbanització. Ho van fer fa quatre anys, a la casa de Saleres, i ho tornen a fer ara. Amb aquest ritme, el Pai serà una realitat de futur. Així pensem nosaltres, ells ja ho sabem... però hi vosaltres: com ho veieu?

Fa pocs dies llegia el llibre "reacciona" amb pròleg de Stéphane Hessel, on un altre veterà, José Luis Sampedro -93 anys- es feia la següent pregunta: "¿Por qué el público ha seguido votando a políticos tan descuidados en la defensa del pueblo? Ell mateix ens dona la resposta: "La primera que se me ocurre es que los actuantes en la crisis (desde el gobierno hasta el que pide el crédito y el desempleado), todos somos piezas de algo mucho mas complejo que es nuestra sociedad, nuestro sistema de vida, nuestra cultura europea."
Eixa pregunta caldria que ens ferem tots aquells que no compartim com es fan les coses al nostre poble.

Confie, si guanyem les eleccions, col·locar una placa recordant aquest lloc "Cantonet de Reig", on l'Aurora dona descans, en la matinada del primer diumenge d'octubre, als instruments en aquest lloc arrecerat del llevant i la tramuntana, al temps que un "xatet" de café licor anima l'esperit i despista una estona la son. Amics i veïns de Sella que no us despisten l'enteniment, accions com aquestes, que demostren una fugida cap-en-davant, doncs la situació econòmica i social no hi està per encetar "pais" urbanístics. No us deixeu enganyar per cants de sirenes com aquells altres que enderrocaren la casa de Saleres. Que no tinguen que transcórrer quatre anys més, doncs no sabrem que voldran enderrocar en aquell moment.

LLuís Soler