jueves, 5 de abril de 2012

És un frau electoral

L’autoassignació d’un sou mensual per part de l’alcaldessa li costarà al poble més de 25.000 euros a l’any. Això ha estat, òbviament, una decisió molt polèmica que està corrent com la pólvora pel poble.

En els temps que corren, de retallades massives, de gent jove i preparada en l’atur, d’asfíxia econòmica de l’administració pública, de pujades d’impostos que es justifiquen per la necessitat d’arreplegar diners per a que els ajuntaments no quebren... en estos temps, la decisió de la nostra alcaldessa és tristament sorprenent.

A més, és doblement criticable perquè res d’açò es va dir en la campanya electoral. Res de cobrar. I han passat només 11 mesos. Perquè no es va dir al poble de Sella el cost que tindria per a tots, en la situació actual, el sou d’un funcionari que no ha fet oposicions?. Guanyar les eleccions no és com aprovar unes oposicions. Amagar un programa ocult als teus votants és un frau electoral.

Nosaltres som contraris a aquest sou, per innecessari i excessiu. Només entendríem que es contractara a un tècnic, especialista en desenvolupament local, en gestió d’ajuntaments menuts, en captació de subvencions i ajudes, en dinamització de l’associacionisme, el comerç i el turisme.

Una persona, en definitiva, amb una titulació i una formació específica per a treballar en un ajuntament. Quantes persones preparades estan esperant la seua oportunitat? Només elles mereixen un sou acord amb la seua formació, no d’acord amb els resultats de les urnes. Aleshores serien uns diners ben invertits, no com en Sella, on es pugen els impostos per a pagar-li un sou a l’alcaldessa.

Tot aquest desgavell ens obliga a fer una reflexió final: ser alcalde del teu poble, és més que una faena de 8 a 15 h. No només es tracta d’acomplir un horari (que no és precisament el cas) sinó d’estar present al poble (per què no hi viure?), al costat dels veïns, de la cultura, de l’escola, de l’economia local, de les iniciatives ciutadanes de tota classe. Es tracta de treballar de valent més enllà d’unes obligacions laborals. Que ningú mai puga dir-te que igual podries ser alcaldessa de Sella com de Beniparrell. També es tracta d’acceptar de bon grau les critiques de la gent que no pensa com tu, sense falsos victimismes. Ara més que mai, es pot dir que això va en el càrrec “i en el sou” que t’has posat sense cap mirament cap Sella.


Coses que s'han de saber....

  • Que han pujat els impostos municipals de l’aigua, de la brossa i del cementeri
  • Que la pujada ens constarà a cada veí uns 60 euros per cap
  • Que el benefici estimat d’estes pujades supera els 54.000 euros (més del 10 % del pressupost municipal per a 2012)
  • Que l’ajuntament ha signat un préstec a una entitat bancària per valor de 26.591 euros
  • Que l’arquitecte municipal, l’arquitecte i un asesor que cobra com a autònom (!) ens consten 54.000 euros en concepte de “estudios y trabajos técnicos”
  • Que si sumem estes dades al del sou de l’alcaldessa, estem parlant del 15 % del pressupost d’enguany, molt més que el que s’arreplega en la pujada d’impostos.
  • Que l’Ajuntament de Sella li deu als proveïdors (Hormigones Tizor, Advocats, etc) quasi 150.000 euros
  • Que totes estes dades les tens disponibles en l’Ajuntament, perquè son públiques i verídiques.

Grup de Treball Psoe-Sella. Casa del Poble

Fotografia: el món del revés, en la situació més delicada per al poble i el pais, un sou d'aquestes característiques és una barabaritat i un desprestigi més per als politics professionals