sábado, 21 de diciembre de 2013

21.489

21.489
No és tracta de cap número de loteria. És el nou sou net que cobrarà l'alcaldessa de Sella. Caldria afegir, no obstant, 7.362,84 euros de seguretat social. 14 pagues de 1.500 euros (més dietes de tot tipus, kilometratge, mòbil, esmorzars...)
Dóna igual que el govern haja presentat una llei per a evitar que els alcaldes de pobles de menys de 1500 habitants tinguen sou en els temps que corren. Feta la llei, feta la trampa, la mesura es va anunciar "a bombo y platillo" però resulta que encara està en tramitació i segurament seguirà així fins el final de la legislatura. 
Mentre tant, Natalia seguirà cobrant un sou del que mai es va parlar a la campanya electoral (es que encara no ho tenien decidit??). I molts treballadors de l'ajuntament amb sous de miseria. I moltes associacions cobrant ajudes mínimes si es comparen amb aquest sou.
Totes les comparacions són encoratjadores. Quan passe la legislatura, el poble de Sella haurà fet l'esforç de gastar-ne més de 100.000 euros en mantindre a una alcaldessa que no te cap formació tècnica, que no viu al poble, que no ha participat ni participa de la vida de les associacions i que no s'arrima a les mateixes perquè sap que, en el fons, no és benvinguda. És una politica professional i hui en dia sobren politics professionals.
100.000 euros podrien haver sigut una plaça de policia local, un sou just per als treballadors de l'ajuntament, un mini-trinquet, la base d'una casa de cultura, la reparació de la font de la Plaça, unes càmeres de seguretat, un nou asfaltat per a la Plaça, unes subvencions justes per a les festes o les associacions.. o sense anar menys lluny, no haver pujat de forma tan brutal els impostos de l'aigua, la brossa o l'IBI. No tindrà relació la pujada d'impostos amb el sou de l'alcaldessa en plena crisi econòmica? 
Tantes i tantes coses que ens fan pensar en una última reflexió: podria haver funcionat el poble sense necessitat de que l'alcaldessa cobrara el que cobra? quines raons es porten a voler ser alcalde del teu poble?
Dado que el presupuesto aprobado para 2014 recoge que los ingresos serán de 433.146,55 euros y los gastos de 422.274,41, el sueldo de Natalia Hernández, sin contar los costes sociales, supone el 5% del gasto municipal anual. Para entendernos, como si la alcaldesa de Alicante, ciudad que tiene un presupuesto de 254,4 millones de euros, cobrara por su tarea al frente del Consistorio 12,7 millones de sueldo.
Bones festes
Casa del Poble, PSOE-Sella